Inhoud lessen

Onze praktijkgerichte lessen Arabisch concentreren zich op de direct bruikbare en gemakkelijke Arabische spreektaal (caammiyya), eerder dan op de klassieke en verfijnde schrijftaal (zgn. ´fushaa´) die op het Arabisch van de Koran uit de 7de eeuw gebaseerd is. Geoefend wordt met heel praktische dialogen in een eenvoudig en “neutraal” Arabisch dialect dat bruikbaar is van Marokko tot de Golf.

Doel van de lessen is dat u zelfredzaam wordt in de volgende situaties: je aan mensen voorstellen, winkelen en afdingen, afspraken maken, praten over afkomst/familie/beroep/ woonplaats/hobby’s/studies/talenkennis, de weg en openingsuren vragen, praten over reizen en toeristische bezienswaardigheden, kamers reserveren in een hotel, eten in een restaurant, reizen met openbaar vervoer, telefoneren… etc.

De gesprekssituaties worden met nieuwe nuttige dialogen uitgebreid en via rollenspel geoefend. Uw woordenschat, spreek- en luistervaardigheid nemen snel toe. Ook de geleerde grammatica wordt aan de hand van de dialogen constant opgefrist. De helft van de les wordt standaard gewijd aan het converseren in het arabisch. Daarbij wordt nauw gelet op uw uitspraak en op het gebruiken van gangbare spreektaal. De andere helft aan grammatica, lezen en schrijven.

De inhoud van de taallessen is ieder jaar verschillend en op een steeds hoger niveau, zodat u ze jaar na jaar kunt blijven volgen tot het door u gewenste niveau.

Docent Ibrahim met een beginnersgroep